Articole

Din intuneric la lumina

Categories: Articole

In ultima vacanta cu familia am avut ocazia de a intelege prin fapte reale inca o data ce inseamna ”a fi scos din intuneric la lumina”. De multe ori afirmam ca ”El ne-a scos din imparatia intunericului la lumina Lui”, insa cred ca multi am imprumutat aceasta fraza din generatie in generatie sau din bisericile in care am crescut auzind-o des de la amvoane.

Multi nu am avut parte de o intelegere clara a harului care ne este dat zilnic si nu vedem protectia si modelul frumos de vietuire in care traim datorita Lui. Luam totul asa ”la pachet”, credem ca e ceva normal dupa ce te-ai botezat si L-ai primit in inima ta, sa ai o viata armonioasa , cat de calm posibila, fara prea mari incercari sau iesiri din rutina si normalitate. Crezi ca meriti sa primesti totul ca o recompensa a ”grozavei tale alegeri”.Cel putin eu asa am crezut mult timp. Nu am inteles atunci lumina asa cum o explica Psalmul 36:9 ”Caci la Tine este izvorul vietii prin lumina Ta vedem lumina” insa am primit descoperirea mai tarziu prin Cuvant.

”Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea.” Psalmul 119:105

Si prin oameni, frati, surori, care m-au invatat ca a trai in lumina (in El) este o alegere personala si zilnica.

In vacanta de care va aminteam mai sus totul a pornit de la o simpla si banala discutie despre faptul ca vitamina D nu este activata in corpul oamneilor si al animalelor decat in prezenta luminii. Si discutia a continuat de aici cu modul in care de fapt am fost creati noi, oamenii. Acela de a depinde de lumina, de a tanjii dupa ea, de a functiona impreuna cu ea. Doar gandindu-ma fiziologic cate boli, depresii, dereglari aduce netraitul in lumina naturala a soarelui m-a ingrozit. Apoi m-am dus cu gandul la ce ni se cere spiritual de fapt tuturor celor care L-am cunoscut si anume sa lucram mana in mana cu lumina pentru a da nastere la noi fii si fiice ale imparatiei luminii. Imi veneau in minte exemple clare, se legau lucrurile, am inteles altfel, mai profund ce inseamna acest scos la lumina. Mi-am reamintit foarte clar momente, faze concrete, traite, din viata mea si a familiei noastre si am realizat, comparand cu lumea in care traim si de care suntem inconjurati (care este inca in intuneric), ce mare bine si ce schimbare a adus lumina (Domnul Isus) in viata noastra. Toate trairile trecutului, toate vorbele urate si limbajul vulgar, orice violenta, orice rautate sunt transformate prin lumina, prin El, in dragoste, ingaduinta, cumpatare, chibzuinta, bunatate, pace, perfectiune. Nici nu pot compara si nici nu vreau sa imi imaginez ce ar insemna viata mea si a familiei mele fara El, Domnul meu. Cred ca o data ce ai cunoscut lumina Lui indiferent prin ce incercare ai trece, sufletul tau isi va dori din nou sa stea in aceasta lumina, va cauta sa refaca parte din aceasta lumina bincuvantata care te ridica, care iti arata drumul pe care trebuie sa o apuci, care te ghideaza si te trezeste atunci cand bajbai si esti debusolat. Orice fiu al luminii va regasi intotdeauna drumul spre sursa:

”Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este sprijinitorul vietii mele: de cine sa-mi fie frica?” Psalmul 27:1

Ii multumesc Domnului pentru ca mi-a aratat din nou cum am fost scoasa la lumina. Imi doresc sa fiu o adevarata fiica a luminii iar acest mult bine care mi-l face zilnic Domnul meu, sa il fac si eu altora.

Lasati lumina si binecuvantarea de ”a fi scos din intuneric la lumina” sa rodeasca in voi, sa va cuprinda inima, mintea si comportamentul.

Alina Nicula