Articole

Când Dumnezeu își pune amprenta

Categories: Articole

În viață avem de rezolvat multe probleme. Avem impresia că n-o să le putem duce, că nu vom ajunge la capăt, când se năpustesc asupra noastră cu o viteză ce ne sperie. Da, dacă luăm asupra noastră toate poverile, nu vom reuși. Însă, când Îl avem la cârmă pe Isus și ne bizuim pe Cuvântul Său care a zis clar că El nu ne va lăsa, negreșit că vom trece cu bine peste orice problemă.

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi.
1 Petru 5:7

Cu siguranță că fiecare are lucruri din trecut, lăsate nerezolvate. Dumnezeu vrea să lucrăm cu credincioșie, să reparăm, cu ajutorul Său, aceste greșeli: fie că ne-am certat cu cineva și nu ne-am împăcat, fie că nu am învățat la timp pentru examene ș rămânând astfel cu restanțe, iar lista poate continua.

E greu să reparăm ceea ce stricăm. E foarte greu, dar nu imposibil. La Dumnezeu totul este cu putință, trebuie doar să credem. În primul rând trebuie să ne recunoaștem greșelile și să-I cerem ajutorul, și ulterior, sub călăuzirea şi ajutorul Său, să reparăm ceea ce am stricat. Dumnezeu se foloseşte de oameni şi ne va călăuzi spre aceia, care pot să vadă prin ochii Săi rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm, încuranjându-ne să nu ne dăm bătuţi, ci să luptăm până la capăt.

Acest proces de reparare al greșelilor durează și dacă nu avem ochii ațintiți spre El, spre Cuvântul Său, foarte ușor putem abandona. Desigur, cel rău vrea să abandonăm, împregnându-ne în minte idei precum: nu ești bun de nimic, nu vei reuși, ai clacat, nu ești vrednic de ajutorul Său, ești un ratat.

Dumnezeu vrea să ne sfințim, să fim tot mai asemenea Lui. De aceea, El, pentru că Își iubește copiii, se implică cu drag în fiecare problemă, dorind să ne ajute. Mai mult de atât, El vrea să fim cap, nu coadă, să Îl reprezentăm la standarde înalte, potrivit chemării ce ne-a făcut-o. Dacă ne uităm foarte bine pe paginile Sfintelor Scripturi, vedem că Domnul luptă pentru copiii Săi, nelăsându-i în deznădejde, în umilință și lipsiți de ajutor.

Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi staţi liniştiţi.
Exod 14:14

Ori de câte ori vom avea de trecut prin probleme care depășesc capacitatea noastră de înțelegere, să nu uităm că Dumnezeu este cu noi, ne iubește foarte mult și că El va lupta pentru noi. Noi trebuie să ne facem partea cu toată dăruirea, iar El va interveni miraculos în rezolvarea problemelor noastre.

Intervenția Lui nu se datorează faptelor noastre bune sau a vreunui privilegiu pe care îl considerăm noi că l-am fi adus înaintea Sa. Nu, nicidecum. El intervine spre a-Și arăta Slava, Puterea, Dragostea şi Bunătatea față de copiii Săi. De asemenea, Domnul vrea să ne învețe să depindem mereu de El, de ajutorul Său, indiferent de natura problemei, şi doar prin intervenția Sa vom reuşi, bineînţeles, dacă noi ne vom face partea încrezându-ne în ajutorul Său.

Vă încurajez să vă încredeți doar în Domnul, orice problemă va apărea pe calea voastră!


Cules de Alina Nicula
Sursa www.resursecrestine.ro