Articole

Nădejdea în Dumnezeu

Categories: Articole

Nădejdea în Dumnezeu este o “ancoră a sufletului”.

Pentruce te mâhnești, suflete,și gemi înlăuntrul meu? Nădăjduiește în Dumnezeu, căci iaraș Îl voi lăuda; El este mântuirea mea și Dumnezeul meu.
Psalmul 42:11

Când privim valurile uriașe ale mării spărgându-se de țărm, putem să ne amintim de acele vremuri din viețile noastre când dezamăgirile păreau să ne copleșească una după alta. David a trecut prin vremuri de încercare și le-a comparat cu valurile și talazurile care se rostogoleau peste el.

De trei ori își pune întrebarea :”Pentru ce te mâhnești ,suflete și gemi înlăuntru meu?” (Psalmul 42:5, 11; 43 :5) “Nădajduiește în Dumnezeu.” Ce înseamnă să-ți pui nădejdea în Dumnezeu? Înseamnă să te odihnești pe promisiunile Lui. Avem aici două dintre ele. El promite:

Nicidecum nu te voi lăsa și cu niciun chip nu te voi părăsi.
Evrei 13:5

Nu te teme, că Eu sunt cu tine. Nu te uita cu îngrijorare, pentru că eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

Nădejdea în Dumnezeu este “o ancora a sufletului; o nădejde tare și neclintită ” (Evrei 6:19 )

Noi avem însă și o nădejdie viitoare ,aceea că vom fi cu Domnul .Această ancora ne va feri de a fi clătinați și zbuciumați de furtunile din viața noastră, căci trăim într-o lume care-l are pe Satan ca prinț al ei (Ioan 14: 30).

Îți este inima tulburată de nesiguranța vremurilor zbuciumate în care trăim ,de veștile triste și descurajatoare pe care le-ai primit? Toate acestea nu ne vor putea dărâma, cât timp viețile noastre sunt puternic ancorate în nadejdea fericită că El Se va întoarce să ne ia la Sine .

Pe măsură ce păstrăm vie înaintea noastră această nădejde binecuvantată, ea ne va ajuta să trăim o viață care Îl va cinsti și glorifica pe Domnul și care va aduce bucurie și pace în viețile și în casele noastre. Ce ancora prețioasă avem pentru sufletele noastre.


Articol ales de – Alina Nicula

Sursa: www. speranta40.blogspot.com