Articole

Jertfa lui Hristos este perfectă!

Categories: Articole,Candela Femeii

Te pui în pat, iți stingi becul de la lampă și te bagi sub plapuma aceea călduroasă cănd iți aduci aminte că trebuie să mai faci și rugăciunea de seară. „Oh nu, astăzi nu am citit din biblie, m-am și enervat chiar pe colegul meu de lucru! Ah da, și m-am uitat cred că prea mult la televizor. Sigur nu mă prea ascultă Dumnezeu!“

Nu mult timp după ce ai auzit aceste vorbe în gândul tău, le consideri adevărate și decizi chiar să renunți la o conversație cu Dumnezeu, deoarce tu ești convinsă că astăzi nu prea ești vrednică să fi ascultată.

pentrucă, întrucât (poporul Israel) nu au cunoscut neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-și pună înainte o neprihnănire a lor înșiși , și nu s-au supus astfel neprihănirii, pe care o dă Dumnezeu. Căci Hristos este sfărșitul Legii, pentruca oricine crede în El, să poată căpăta NEPRIHĂNIREA.
Romani 10:3,4

Nu se aseamănă experiența legată de rugăciunea de seară, pe care foarte multe dintre noi o trăim, cu acest verset, care descrie starea poporului Israel? Nu ne punem oare și noi o neprihănire după măsura noastră și o respectăm pe ea mai mult, decât pe neprihănirea care o dă Dumnezeu? Avem de atâtea ori impresia că neprihănirea se capată numai prin fapte bune, prin vorbe curate și atitudini bune. Ne permitem să ne și mândrim de comportamentul nostru minunat, ba chiar mai mult, începem să judecăm și pe alții, fiindcă ne punem înainte o neprihănire, care o măsurăm după principile noastre morale și lumești. Astfel ajungem să trăim prin Lege și nu prin credință.

A intra în prezența lui Dumnezeu pare un chin. Se întămplă chiar zile întregi să te simți epuizată fiindcă încerci prin propile tale puteri să te apropii de Isus. Toate acestea fiindcă ești condusă de valorile omenești și lași ca cel rău să iți fure credința, care iți promite că ești valoroasă și că nu există mai puțin neprihănită sau mai mult neprihănită.

Nu este nici o deosebire. Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus.
Romani 3: 22b, 23, 24

Ce se întămplă atunci când nesocotim nevrednice și nu acceptăm neprihănirea dată prin credință? Este simplu! Reducem din valorea jertfei lui Hristos. Încercăm cu forțele noastre să adaugăm ceva la planul de mântuire, pe care Dumnezeu l-a rânduit mai dinainte. Vrem cu puterile noastre să adaugăm ceva la neprihănirea dată prin credintă, vrem prin eforturile noastre să complectăm ceva la jertfa lui Hristos și tot nu „am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăiuneste în veci, și la ceeace face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut.”(Eclesiastul 3:14a)

Jerfta lui Hristos însă a fost făcută PERFECTĂ și este până în prezent PERFECTĂ! Și atunci cănd te simți cazută, păcătoasă și nu ai putere să te rogi, în ochii lui Dumnezeu tu ești pură și curată. Iar tu numai ai nimic de adăugat la neprihănirea care o dă Dumnezeu, fiindcă moartea lui Isus a fost o jertfa absolută, la care nu mai este nimic de modificat.

Dumnezeu totdeauna te consideră neprihănită, chiar dacă acum un minut ai păcătuit prin gândurile tale. În ochii Lui tu ești nevinovată și vrednică !! Tu ești neprihănirea lui Dumnezeu în Isus Hristos!

Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El l-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.
2 Corinteni 5:21

Iar în grația și iubirea care o are Dumnezeu față de noi, l-a trimis pe Duhul Sfânt ca mângâietor și mijlocitor în slăbiciunile noastre. În toate momentele în care te simți epuizată și fără puteri, căzută și vinovată, Duhul Sfănt este lângă tine și te ajută să rostești cuvinte cu viață, care aduc laudă lui Dumnezeu.

Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră, căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.
Romani 8:26

Care este deci răspunsul la problema ridicată, care de multe ori apare seara înainte de culcare sau în timpul zilei și poate dura chiar săptămâni întregi? Cum putem aplica trăirea prin credință?

Prin Duhul Sfânt!! Bazându-ne pe Duhul Sfânt, care ne dă putere în rugăciuni, toate stările de presiune, chin și frustrare dispar. Lăsându-te umplută de El, vei experimenta neprihănirea, iar apoi eliberarea, puterea și viața în rugăciunile tale! Fără Duhul Sfănt vei deveni rece. Rugăciunile tale vor fi doar religioase și niciodată nu vor construi o relație vie cu Dumnezeu. Acest fel de rugăciune este ca o sobă fără foc.

Duhul Sfănt însă toarnă aceea pasiune arzătoare, care dă profunzime întregii noastre vieți și personalități. Fi conștientă că trebuie să te bazezi pe El în rugăciunile tale și aduți aminte că El este cu tine în orice moment, chiar și acum !

Nu este însă de ajuns să Îl recunosti și să crezi în El, ci trebui să-L primești într-adevăr și să Îi permiți să te umple El însuși! Astfel împlinirea Legii lui Dumnezeu vine dela sine, nu din obligație cu propriile noastre eforturi. Duhul Sfânt asteaptă să fie invitat în rugăciunile tale și să iți umple inima și mintea ! Nu Îl limita! Deschide-ți inima pentru El și dorește fierbinte să cunoști mai mult puterea Lui! Odata ce ajungi să traiești umplută de Duhul Sfânt, nu iți mai rămăne nimic, decăt să ai încredere că El iți schimbă inima zi după zi. Viața ta este plină de pace și trăiești pe deplin prin credință. Punându-te în pat, nu iți vei mai aduce aminte de păcatele din ziua aceea, ci de felul cum Duhul Sfânt a lucrat în aceea zi cu tine și de felul cum El te-a mai crescut o treaptă înspre asemănarea lui Hristos.


de Andra Popanton