Articole

Nu abandona rugăciunea!

Categories: Articole

Căci nici un cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.
Luca 1:37

Rugăciunea a fost întotdeauna modalitatea prin care creştinii intră în dialog cu Dumnezeu. Dialogul presupune existenţa unui flux de comunicare din partea tuturor părţilor implicate. Astfel, eu îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce face pentru mine şi îi aduc la cunoştinţă problemele, dorinţele şi lipsurile sub forma unor cereri.

Din punct de vedere tehnic totul pare complet funcţional. Eu mă rog şi Dumnezeu răspunde, eu cer şi Dumnezeu oferă dacă cererea mea este pe placul său. Există însă un lucru foarte important pe care trebuie să îl luăm în considerare: timpul. Mă influenţează cu ceva momentul în care Dumnezeu alege să răspundă unei rugaciuni? Există posibilitatea ca eu să nu mai cred că acest răspuns va veni? Eu spun că da, în cazul în care acest răspuns întârzie să apară. Nu este nevoie să căutăm mult în Biblie pentru a vedea ce înseamnă pentru un om să aştepte ani şi ani pentru îndeplinirea unei rugăciuni.

Zaharia şi Elisaveta, părinţii lui Ioan Botezătorul, au trăit o viaţă frumoasă respectând poruncile lui Dumnezeu. Ambii erau înaintaţi în vârstă şi nu aveau copii. Zaharia era preot şi în timp ce se afla singur în templu, un înger a venit să îi dea vestea cea bună: rugăciunea lui fusese ascultată, va avea un fiu. După ce s-a rugat zeci de ani pentru asta Zaharia este reticent în a crede chiar şi mesajul adus de un înger.

Ghedeon trăia în Israel în perioada în care ţara era sub ocupaţie madianită. Poporul acesta îi jefuia în mod sistematic pe Israeliţi care trebuiau să ascundă şi puţina hrană pe care reuşeau să şi-o procure. Un înger a venit la Ghedeon pentru a-i da vestea cea bună: el va fi cel care va elibera poporul din această robie. Ghedeon ar fi putut să sară în sus de bucurie dar după şapte ani de rugăciuni fără răspuns el întâmpină cu scepticism vestea îngerului.

De cele mai multe ori, când răspunsul lui Dumnezeu întârzie să apară, nerăbdarea, tristeţea şi în final necredinţa încep să îşi facă loc în sufletul nostru. Sunt lucruri pentru care ne rugăm de mult timp fără să vedem un răspuns. Trebuie să ştim că este suficient un singur cuvânt din partea lui Dumnezeu pentru ca totul să se schimbe. Ghedeon nu a fost victorios pentru că a fost un caracter deosebit ci pentru ca Dumnezeu l-a trimis spunându-i că va câştiga. Lui Zaharia nu i s-a născut un fiu datorită unei tehnici revoluţionare de fertilizare. Aceste minuni s-au realizat pentru că nici un cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. Haideţi să nu obosim ci să continuăm să ne rugăm având credinţa că mai devreme sau mai târziu Dumnezeu va rosti cuvântul pe care îl aşteptăm.


Sursa: Paul Duță – www.bisericamanastur.ro