Articole

Îngrijorarea

Categories: Articole,Familie

Îngrijorarea este una dintre acele stări care dă cel mai repede naștere stresului. Tot corpul începe încet să se agite. Stomacul începe să simtă greutate, muschii se încordează iar capul pare a exploda in următoarele minute !! Toată mintea începe sa se plimbe de colo- până-colo.în capul tău. Frica și teama te cuprind, iar orice putere de a lupta impotriva acestei stări, te părăsește! Te simți nelinistită, epuizată și obosită. Emoțiile negative te stăpănesc. Ai vrea să ieși din starea asta, dar ai ajuns la capătul puterilor.

Parcă dorești să iți amintești cuvintele: „Intărește-te și imbărbătează-te. Nu te inspăimînta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău, este cu tine in TOT ce vei face.” [Iosua 1:9] Insă mintea respinge orice informație pozitivă. Cuvintele acestea nu prind viață. Așa că găndurile cele vechi continuă. Incepi in mintea ta să iți prezici viitorul, ai numai gănduri negative, te frămănți pentru tot felul de probleme încălcând porunca lasată scrisă în Scripturi la unde spune:

Să nu căutați ce veți mănca sau ce veți bea și să nu vă FRĂMĂNTAȚI MINTEA. Căci toate aceste lucruri NEAMURILE LUMII le caută. Tatăl vostru ȘTIE că aveți trebuință de ele.
Luca 12:29,30

Cine ești tu? Nu te numești tu oare copilul lui Dumnezeu? Nu ai tu un Tată PERFECT care se îngrijește de toate nevoile și DORINȚELE tale? Nu ai lăsat tu in spate lumea și mersul ei? In acest verset din Luca, Domnul Isus ne spune că îngrijorarea aparține LUMII. Doar neamurile lumii caută ce vor mănca și ce vor bea. Ele iși frămăntă mintea cu lucruri de care au trebuință, fiindcă nu au acceptat să aibe un Tată care să se îngrijească de nevoile lor. Ele nu Îl cunosc pe Dumnezeu și nu au descoperit siguranța care o pot primi din partea Lui, că orice vom cere dela El in Numele lui Isus, ne va da. [Ioan 16:23b]

Noi, copiii lui Dumnezeu, suntem morți față de mersul lumii, fiindcă Hristos trăiește in noi! Și viața pe care o trăim acum in trup, o trăim prin CREDINTA in Isus. [Galateni 2:20] Îngrijorarea deci, nu este nimic altceva decăt lipsa credinței și o stare care aparține de firea pămăntească. Cănd te ingrijorezi, nu lași ca lucrurile spirituale și divine sa iți controleze mintea și nu poți accepta găndurile duhovnicești din partea lui Dumnezeu.

Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate ințelege, pentru că trebuiesc judecate duhovnicește.
1 Corinteni 2:14

Ce este de făcut atunci? Dacă Hristos trăieste în tine, nici un gând firesc de genul „Nu o să pot face fața zilei de mâine!”, nu are voie să mai trăiască în tine! Firea ta trebuie răstignită în fiecare zi, în așa fel încăt să poți avea capacitatea de a vedea intâmplările din viața ta din perspectiva lui Dumnezeu !

În exemplul următor vei putea vedea cum privește Dumnezeu la o întămplare grea din viața ta și în acelaș timp, vor fi afișate și gândurile tale firești, la care Dumnezeu ne cheamă să renunțăm.

Cum poate fi văzut un accident rutier din perspectiva ta și a lui Dumnezeu:

(www.articolecrestine.com/consiliere-crestina)

     Din perspectiva ta                                  Din perspectiva lui Dumnezeu

Agitație imensă, pentru ce s-a întămplat.

Ca să vezi cât de trecătoare ești pe acest pământ !!

Mâhnire din cauza pierderii financiare.

Ca să-I fii mulțumitoare lui Dumnezeu pentru că iți poartă zilnic de grijă !!

Regretul pentru lipsa atenției.

Ca să fii o mărturie pentru ceilalți implicați în accident!!

Îngrijorare deoarece nu mai ai mașină acum.

Ca să te smerești și să cauți mai mult împărăția lui Dumnezeu !!

Îngrijorare cu privire la reparația mașinii.

Ca să iți amintești că ești ispravnic a lui Dumnezeu !!

Frustrare din cauza modificărilor din programul tău.

Ca să apelezi la Dumnezeu și să iți intărești credința !!

Capacitatea de a vedea circumstanțele și intâmplările din perspectiva divina, este o disciplină pe care Dumnezeu vrea ca noi să o invățăm. Gândurile lui Dumnezeu ar trebui totdeauna să fie găndurile noastre! pentru că atunci cănd dăm voie ca perspectiva lui Dumnezeu să fie și a noastră, se intamplă un lucru: Prezența lui Dumnezeu vine peste noi! Atitudinea noastră se schimbă în speranță, gratitudine, mulțumire și pace. Mintea, sufletul și tot trupul primesc liniște.

Există câțiva pașii concreți, care ne ajută să ne dezlegăm de găndurile limitate care locuiesc în firea noastră și ne învață să privim din perspectiva lui Dumnezeu, care intotdeauna are ca și scop binele nostru. Acești pașii ne vor ajuta, să scăpăm de îngrijorare și să păstrăm o atitudine de pace și sperantă în viețile noastre, dacă îi vom îndeplinii.

  • Să renunțăm la „Eu-l” și drepturile noastre.

El învață pe cei smeriți să umble în tot ce este drept, El învață pe cei smeriți calea Sa.
Psalm 25:9

  • Să punem valoare pe lucrurile veșnice!

Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pămănt.
Coloseni 3:2

  •  Să îl iubim pe Domnul din toată inima.

Știm că toate lucrurile lucrează impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, spre binele celor ce sunt chemați după planul Lui. …să fie asemenea chipului Fiului Său.
Romani 8:28, 29b

  • Să păzim poruncile Lui.

Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ce vă poruncesc Eu.
Ioan 15:14
Nu ți-am dat eu oare PORUNCA aceasta: „Intărește-te și imbărbătează-te? Nu te inspăimînta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine in TOT ce vei face.
Iosua 1:9

  • Să ne RUGĂM!

Nu vă ingrijorați de nimic, ci in orice lucru, aduceți cererile voastre la cunostința lui Dumnezeu prin RUGĂCIUNI și cereri, cu mulțumiri.
Filipeni 4:6

  • Să CREDEM că rugăciunile noastre sunt reale și se împlinesc!

De aceea vă spun că, orice lucru veți cere, cănd vă rugați, să credeți că l-ați și primit și-l veți avea.
Marcu 11:24

Dacă îți dorești acest lucru în viața ta rostește această rugăciune:

Doamne Isuse, de atâtea ori grijile mele mă copleșesc și povara lor apasă greu asupra mea. De azi încolo însă vreau să pun prezentul și viitorul meu inaintea Ta. Eliberează-mă de povara îngrijorării! Întărește-mi Credința! Îți mulțumesc că sunt un om nou în Isus și că nimic din gândurile cele vechi și pământești nu mai au acum putere asupra mea ! Eu pot totul în TINE pentru că Tu mă întărești ! Găndurile Tale vor fi găndurile mele, pentru că TU locuiești în mine. Te slăvesc Isuse! Amin.”


Articol scris de Andra Popanton