Articole

Tort Hawaian

Categories: Articole,Pasiuni,Rețete

Tort Hawaian – HAWAIAN WEDDING CAKE

Vă prezint o rețetă de prăjitură foarte delicioasă, originară din sudul Americii de Nord și cu care nu am dat greș niciodată indiferent de cât de mofturoși au fost musafirii pe care i-am avut!

Blatul:

Ingrediente:

250 g făină

200 g nucă mărunțită cu cuțitul

400-500 g zahăr în funcție de cât de dulce preferați (eu pun 400g)

1 lingură de bicarbonat

1 compot de ananas bucațele cu tot cu sucul (light de preferință)

2 oua intregi (L sau XL)

Mod de preparare:

      Într-un bol, în urmatoare ordine, se pun: făina, ouale, zahărul , bicarbonatul și sucul de la compot care se amestecă cu mixerul timp de 3 minute până s-au încorporat bine. Apoi se adaugă bucațelele de ananas și nucă marunțite amestecând, tot cu mixerul, 1 minut. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă, se introduce la cuptor 170 grade (atenție nu la foc mai mare deoarece devine amăruie prin caramelizarea bruscă a zahărului) timp de 45 de minute. Se verifică dacă este copt cu o scobitoare și apoi se lasă la răcit.

Glazura:

Se prepară numai după ce blatul este răcit.

Ingrediente:

200 g cremă de brânză Philadelphia simplă sau Exquisit

150 g zahăr pudră

o esență de vanilie

10 ml de lapte

110g unt gras

Mod de preparare:

      Peste untul încălzit la microunde (lichid) se pun restul ingredientelor și se bat bine bine cu mixerul până se obține o cremă spumoasă și pufoasă care se toarnă direct peste blatul răcit si se întinde uniform pe suprafața lui. Se introduce la frigider și se consumă a doua zi de preferință sau dupa cel puțin 5 ore de stat în frigider.


de Alina N.