Articole

Cât de mult valorează o mamă?

Categories: Articole,Familie

Ce spuneţi de suma de 707.126 dolari?

Poate în ochii tăi, mama ta, nu are o valoare prea mare, dar pe piaţa locurilor de muncă, ea, ar valora peste $ 700.000 de an după cifrele studiului anual realizat cu ocazia sărbătorii „Ziua mamei”, de Edelman Financial Services. Iţi vine să crezi? Studiul include salariile ce le-ar putea încasa o mamă în urma multor ocupaţii/activităţi obişnuite pe care le face cu regularitate în casă, pe durata unui an calendaristic.

Acest studiu, al şaselea studiu anual realizat de EFS, are la bază cuantumul real al salariilor medii oficiale, de la „Biroul American de Statistică a Munci” şi urmăreşte stabilirea salariului mediu al unei MAME MULTIFUNCŢIONALE căreia i se cere să îndeplinească următoarea fişă a postului:

  • să crească şi să educe copiii
  • să gătească
  • să facă curăţenie în casă
  • să aibă grijă de animalele de companie (dacă există)
  • să asigure medicamente şi îngrijire medicală atunci când membrii familiei sunt bolnavi
  • să participe la diverse întâlniri şi să se implice activ în acestea
  • să gestioneze finanţele familiei
  • să conducă mașina şi să găsească cele mai uşoare şi sigure mijloace de transport
  • să facă teme cu copiii
  • să asculte şi să rezolve problemele de familie
  • să determine familia să respecte reguli şi planificări
  • să menţină ordinea în familie şi să creeze o atmosferă de cămin

Pornind de la cele 17 job-uri de care ar fi nevoie ca o mamă să poată realiza tot ce i se cere”în fişa postului”, Edelman Financial Services Inc. estimează că în anul (2004) valoarea financiară a unei mame este de aproximativ 700.000 dolari pe an, sau aproximativ 58.000 dolari pe lună.

Iată denumirea exactă a slujbelor şi salariul mediu anual acordat oficial de Biroul American de Statistică a Muncii în anul 2004, date care au fost folosite în acest studiu:

Ocupaţia Salariul mediu anual
($-dolari)
1.   Îngrijitor animale $25,979
2.   Bucătar $31,990
3.   Analist sistem de calcul $64,896
4.   Manager financiar $83,075
5.   Servicii alimentare $17,076
6.   Secretar $23,540
7.   Asistent medical $49,840
8.   Analist financiar $70,160
9.   Îngrijitor copii $17,310
10. Menajeră $17,330
11. Psiholog $56,540
12. Şofer $30,810
13. Director de şcoală $74,050
14. Nutriționist $41,920
15. Administrator $46,390
16. Asistent social $35,640
17. Animator evenimente $20,580
Total $707,126

 

” Edelman Financial Services încearcă prin aceste studii să cuantifice şi să urmărească valoarea de piaţă reală a unei mame in economia anuala de astăzi”, a declarat RicEdelman, directorul companiei.

“Desigur, nimeni nu poate estima valoarea dragostei şi a afecţiunii pe care mamele le oferă familiilor lor”, a spus el, “dar, din moment ce o mamă are atât de multe ocupaţii, şi este de „serviciu” 24 de ore din 24 timp de 7 zile pe săptămână, am decis ca şi analişti, că o mamă obişnuită merită un salariu anual „full-time”pentru toate cele 17 joburi”. Edelman a subliniat faptul că această cifră ar trebui să fie mai mare,deoarece ele nu includ beneficii de pensionare,asigurări de sănătate şi alte bonusuri care, angajaţii din aceste poziţii le primesc în mod normal.

„Dacă ai avea o mamă lângă tine, nu reprezintă un lucru de mare importanţă după părerea ta, încearcă să găseşti banii necesari pentru a plăti pe cineva să facă tot ceea ce face ea! Deci, nu uitaţi să-i alimentaţi azi, de 8 Martie, cardul cu 707.126 dolari, pentru că azi, a mai trecut un an de când face toate aceste lucruri pentru tine” a spus Edelman.

Gândindu-mă la această valoare, estimată de oameni, care nu este de neglijat, m-am gândit ce mult pot valora în ochii Celui care m-a răsumpărat şi care mă preţuieşte ca mamă, ca femeie, ca om, atât de mult încât dă oameni şi popoare pentru viaţa mea!

De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta.
Isaia 43:4

Îi mulţumesc Domnului că mi-a dat şansa să fiu o mamă multifuncţională, care poate îndeplinii atâtea sarcini, să pot aduce atâta bucurie, nădejde şi siguranţă în casa mea! Îl rog să imi dea putere să nu obosesc în a-mi îndeplini rolul şi chemarea ca mamă, ca soţie. Îl rog să mă ajute să sădesc în mintea copiilor mei adevărul, Cuvântul dătător de viaţă aşa cum mi se cere.

Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele cînd vei fi acasă, cînd vei pleca în călătorie, cînd te vei culca şi cînd te vei scula.
Deuteronom 6: 6,7

Iţi doresc o zi binecuvântată, o zi în care să nu oboseşti să te dăruieşti altora aşa cum o faci de obicei!


Articol scris de: Alina N.

Sursa: Edelman Financial Services LLC